E-mail:vaidacamaras@hotmail.com
 
       
 

 

Az iskola a gyorsaság századában

A 2003/2004-es tanév folyamán résztvettünk a Kolozs megyei tanfelügyelőség által meghirdetett projektben, Az iskola a gyorsaság századában címet viselő alprojektünkkel, melyet a Magyarpalatkai Általános Iskolával együttműködve bonyolítottunk le a 2004. január - 2005. május közöti időszakban.

Ennek fő célja a vajdakamarási és magyarpalatkai közösségeken belül egymás mellett élő különböző etnikumok kultúrájának értékesítése és kölcsönös megismerése volt, de célunk volt ugyanakkor az iskola és a faluközösség közötti kacsolat mélyítése, az interkulturalitás népszerűsítése, valamint a kulturális értékeknek az iskolán belüli megőrzése.

A 2003 decemberében már Idők-Timpuri címet viselő kétnyelvű iskolaújságunk azt is lehetővé tette, hogy a 2004. júniusi számban mindkét iskola diákjainak írásai olvashatóak legyenek.

A projekt folyamán történelmi, etnikai, kulturális, szociális és vallásos vonatkozású adatgyűjtést végeztünk, mely alapján sikerült megírnunk a falu monográfiáját, illetve összevetnünk ezt a már létező, de régebbi helytörténettel. Emellett etno-fonót szerveztünk, mely keretén belül a két iskola diákjai népszokásokat mutattak be. Ugyancsak ennek a projektnek egyik tevékenységeként szerveztük meg A föld napja című rendezvényt, mely nem csak a részvevő újságírók, hanem a tanfelügyelőség képviselőinek tetszését is elnyerte, akik iskolánknak ítélték a különdíjat. Olvassa el a kolozsvári Szabadság napilapban A föld napja című rendezvényünkről megjelent cikket!

A projektben aktívan résztvevő diákjaink kirándulást nyertek Bonchidára, illetve Válaszútra, melyet a Kallós Zoltán Alapítvány szervezvezett, s melynek keretén belül a tanulók új ismereteket sajátíthattak el a népművészetről és különböző népi hagyományokról.

Elérhetőség:

str. Principală, 223A
407124 Vaida-Cămăraş
Com. Căianu, Jud. Cluj
Tel: +4-0264-276.376

 
 
     
   
   

Iskolánkról | Vajdakamarás | Projektjeink | Tanügyi káderek | Diákok | Eredményeink
Eseménynaptár | Fórum | Hasznos linkek | Képgaléria

Copyright © 2007; Katona Hajnal § Mihályfalvi Katalin