Email: vaidacamaras@hotmail.com
 
     
 

 

Integráció a www-n keresztül

2007 márciusa folyamán újabb projektet dolgoztunk ki, s pályáztunk meg a Román Oktatásügyi, Kutatási és Ifjúsági Minisztérium által meghirdetett Iskolafejlesztési Alap Programon belül. Címe, Integráció a www-n keresztül, rámutat fő céljára, nevezetesen arra, hogy iskolánkat olyan irányba fejlesszük, hogy az minden szempontból megfeleljen az európai uniós normáknak. A megpályázott összeget új számítógépek vásárlására, a világhálóhoz való csatlakozásra, illetve a különféle tevékenységekre fordítjuk.

Számítógépekre és a világhálóra főként a tanítás-tanulás folyamatának könnyebbé és hatékonyabbá tételéhez van szükség, de mindezek a falu fejlődéséhez is hozzájárulnak, ugyanis a számítógépek, melyeknek helye az új könyvtárterem, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt bárkinek rendelkezésére állnak, s így lehetővé tesszük, hogy a közösség bármely tagja hozzáférhessen azon információkhoz, melyekre tevékenysége során szüksége van.

A projektet a Kiskályáni Általános Iskolával együttműködve bonyolítjuk le. Öt tevékenysége alatt a diákok megismerkednek a telekommunikáció fejlődésével, a világhálón megtekinthetik azokat az iskolákat, melyekben az általános iskola végeztével továbbtanulhatnak, interneten keresztül kommunikálhatnak ismerőseikkel, a kiskályáni iskola diákjaival, de akár egymással is azon a fórumon, melyet külön erre a célra hoztunk létre. A tevékenységek között szerepel ugyanakkor a VII-VIII. osztályosoknak szervezett iskolalátogatás, mely során a tanulók megismerkedhetnek azzal az iskolával, melyben tovább szeretnének tanulni. Az utolsó tevékenység az Idők - Timpuri iskolaújság különszámának megjelentetése lesz.

Elérhetőség:

str. Principală, 223A
407124 Vaida-Cămăraş
Com. Căianu, Jud. Cluj
Tel: +4-0264-276.376

 

 

 
   
   
     

Iskolánkról | Vajdakamarás | Projektjeink | Tanügyi káderek | Diákok | Eredményeink
Eseménynaptár | Fórum | Hasznos linkek | Képgaléria

Copyright © 2007; Katona Hajnal § Mihályfalvi Katalin