E-mail:vaidacamaras@hotmail.com
 
        
 

 

A 2007/2008-as tanév eseményei

2008. június

* 13-án, du. 4 órai kezdettel felavattuk a 2007/2008-as tanév folyamán felújított iskolánkat. Az eseményről megjelent újságcikkeket itt olvashatja. Tovább >

* 13-án délelőtt ünnepélyes keretek között zártuk iskolánk 100. tanévét, melyet nem csak a különleges oklevelek tettek ünnepélyessé, hanem a VIII. osztály nyilvános búcsúztatója is, melyet a VII.osztály szervezett. A rendhagyó búcsúztató része volt az elmúlt nyolc évet felelevenítő bemutató is, mely könnyeket csalt szülők, diákok, de tanárok szemébe is.

* 9-én a Kolozs megyei tanfelügyelőség ünnepi keretek között, a kolozsvári Lucian Blaga Egyetemi Könyvtár dísztermében, iskolánk négy tanulóját, Kutas Norbert Hunort (VI. osztály), Petean Lea Andreeát (VII. osztály), Kutas Bernát Tamást (VIII. osztály) és Szentgyörgyi Linda Barbarát (VIII. osztály) díjazta a magyar kultúra érdekében folytatott kiváló tevékenységéért.

2008. május

* 30-án iskolánk futballcsapata részt vett a Pusztakamarási Általános Iskola által évente megrendezett bajnokságon. Csapatunk az 5. helyezést érte el.

* 23-án iskolakirándulást szerveztünk a falu melletti kis erdőbe.

* 16-án iskolánk résztvett a Kolozs megyei tanfelügyelőség által szervezett iskolaújság-vetélkedőn, melyen az Idők-Timpuri különdíjat kapott, mint Kolozs megye egyetlen kétnyelvű iskolaújsága.

* 9-én Európa napja alkalmából újabb oktatáson kívüli tevékenységet szerveztünk.

2008. április

* 22-én rajzversenyt rendeztünk a Föld világnapja alkalmából.

* 11-én sor került az I-II. osztályos tanulóknak szóló Kangourou matematikai vetélkedőre.

* 7-én, az egészség világnapján, újabb vetélkedőt szerveztünk. Ezúttal a diákoknak minél egészségesebb ételeket kellett készíteniük.

2008. március

* 30-án iskolánkba látogattak a Duna Televízió riporterei, akik az iskola felújítására kapott összeg felhasználása felől érdeklődtek. A riportot, melyet április 4-én sugároztak a Világuk című műsorban, megtekintheti itt.

* 28-án Kangourou matematikai versenyt szerveztünk az érdeklődő III-VIII. osztályos tanulóknak.

* 27-én Katona Hajnal magyartanár és Petean Lea VII. osztályos tanuló képviselték az iskolát a Kolozs megyei tanfelügyelőség által szervezett Made for Europe vetélkedőn, melyen az Integráció a www-n keresztül projektet, illetve az ennek a keretén belül megjelent iskolaújságot mutatták be. Az elbíráló bizottság az Iskolafejlesztési Alap Programon belül lebonyolított projektek közül iskolánk Integráció a www-n keresztül című projektjét ítélte a harmadik legjobbnak. Az eseményről a kolozsvári Szabadság is beszámolt.

* 22-én, a víz világnapja alkalmából üvegfestő vetélkedőt szerveztünk, melynek témája a víz volt.

* 15-én az 1848-as forradalomra emlékeztünk.

* 8-án a nőnapi ünnepély keretén belül a diákok rövid műsorral köszöntötték női hozzátartozóikat. (rövid film)

2008. február

* 14-én Bálint-nap alkalmából összegyűjtöttük azon leveleket, melyeket a diákok azoknak írtak, akikhez ragaszkodnak. Ezeket a bálint-napi postások kézbesítették.

2008. január

*15-én Mihai Eminescu román nemzeti költőre emlékeztünk.

2007. december

*21-én szerveztük a karácsonyi ünnepélyt, melynek keretén belül a polgármesteri hivatal megajándékozta tanulóinkat. Ugyanekkor osztottuk ki diákjainknak iskolaújságunk különszámát, melyet diákjaink projektünk ötödik tevékenységeként szerkesztettek.

* 6-án, az iskolai hagyományt követve, egyik nyolcadikos diákunk Mikulásnak öltözött, s kiosztotta az ajándékcsomagokat az óvodásoknak és iskolásoknak.

* 1-jén két tevékenységet szerveztünk: egy rajzversenyt, melynek témája Románia nemzeti ünnepe volt, és egy szórólap-versenyt, melyre a diákok az AIDS-ellenes világnapra készített munkáikkal jelentkeztek.

2007. november

* 26-án Kommunikáljunk egyszerűen és gyorsan címmel megszerveztük projektünk negyedik tevékenységét.

* 23-án kilenc Kolozsvár környéki iskola diákjait és tanárait láttuk vendégül a népköltészeti hete alkalmából szervezett rendezvényünkön. Tovább >

* 7-én iskolánk VII. és VIII. osztályos tanulói kolozsvári iskolákba látogattak projetünk harmadik, A tudás forrása című tevékenységén belül. Tovább >

2007. október

* 24-én a VII. és VIII. osztályos tanulók és az Integráció a www-n keresztül projekt csapata résztvett a Magyarkályáni Általános Iskolában Zanc Romulus matematikatanár által szervezett második tevékenységen, melynek címe Az Internet a legjobb tanácsadó volt.

*6-án újabb oktatáson kívüli tevékenység során az aradi vértanúkra emlékeztünk. Tovább >

*4-én megszerveztük az Állatvédelem világnapja című oktatáson kívüli tevékenységünket

2007. szeptember

* 26-án az A telekommunikációs eszközök fejlődése címmel megszerveztük projektünk, az Integráció a www-n keresztül, első tevékenységét. Tovább >

* 17-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk az új tanévet.

Elérhetőség:

str. Principală, 223A
407124 Vaida-Cămăraş
Com. Căianu, Jud. Cluj
Tel: +4-0264-276.376

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
   
   

Iskolánkról | Vajdakamarás | Projektjeink | Tanügyi káderek | Diákok | Eredményeink
Eseménynaptár | Fórum | Hasznos linkek | Képgaléria

Copyright © 2007; Katona Hajnal § Mihályfalvi Katalin