Email: vaidacamaras@hotmail.com
 
     
  

Dotarea şcolii

Instituţia de învăţământ s-a înfiinţat la începutul secolului al XIX-lea. Pe parcurs au funcţionat si clase cu predare în limba română, precum şi clase fără frecvenţă.

Fiind o construcţie veche, are puţine săli de curs şi lipsesc laboratoarele, sala de sport. Există însă o curte spaţioasă care poate fi folosită pentru dezvoltare.

Datorită câştigării unei sume considerabile în cadrul Proiectului pentru Învăţământul Rural în anul şcolar 2005/2006 s-a înfiinţat biblioteca şcolii. Astfel, începând din anul şcolar curent, şcoala va avea un număr de 6 săli, un laborator de informatică şi o bibliotecă.

Dat fiind numărul mic al sălilor, am fost nevoiţi să transformăm sălile de clasă de predare în cabinete. Această transformare a fost realizată parţial cu ajutorul materialelor didactice existente în şcoală (de exemplu în cazul cabinetului de chimie-bilologie), parţial cu materialele confecţionate de elevi cu ocazia unor activităţi extracurriculare (cabinetul de istorie-geografie).

Datorită parteneriatelor noastre dezvoltate cu membrii comunităţii austriece din Wimpassing, cu Şcoala din Pilis, Ungaria, respectiv Fundaţia "Kallós Zoltán Alapítvány" şcoala dispune de un televizor cu telecomandă şi video-player, un calculator performant cu DVD-reader şi CD-writer, respectiv două imprimante şi o imprimantă multifuncţională.

Tot datorită parteneriatelor, elevii şcolii se bucură de diferite materiale sportive cum ar fi mingi de volei, fotbal, baschet, oină, plase de volei, masă de ping-pong care fac ca orele de educaţie fizică şi sport să fie mai variate şi eficiente.

Implicarea şcolii şi a comunităţii în Proiectul pentru Învăţământul Rural în cursul anului şcolar 2005/2006 a adus şcolii:
- o bibliotecă pentru şcoală şi comunitate, cu un mobilier adecvat din pal melaminat,
- flipchart,
- retroproiector,
- aparat foto digital,
- reportofon digital.

Alături de materialele didactice combina frigorificã ocupă un loc important, fiind necesară la derularea optimă a programului guvernamental Laptele şi cornul; aceasta se află în dotarea şcolii de la sfârşitul anului 2005 prin sprijinul Primăriei care a alocat fonduri în acest sens la finele anului 2005.

În fiecare an sunt înscrişi din ce în ce mai puţini elevi, anul curent şcoala având un număr de 60 de elevi. Aceştia sunt majoritar etnici maghiari, iar limba de predare în şcoală este limba maghiară.

Contact:

str. Principală, 223A
407124 Vaida-Cămăraş
Com. Căianu, Jud. Cluj
Tel: +4-0264-276.376

 

 

 
   
     

Şcoala noastră | Vaida-Cămăraş | Proiecte | Cadre didactice | Elevi | Rezultate
Calendarul activităţilor | Galerie foto

Copyright © 2007; Katona Hajnal § Mihályfalvi Katalin